Wie plannen heeft om te verhuizen wil zijn bestaande woning natuurlijk zo snel mogelijk van de hand kunnen doen. In deze tijd is dat, gezien de hoge huizenprijzen en de kritische consument, niet altijd even gemakkelijk. Gelukkig zijn er goede methoden en tactieken om jouw huis sneller te kunnen verkopen. Dit artikel bevat adviezen van professionals, zoals makelaars en huizenhandelaren, die je kunnen helpen om je huidige woning sneller te kunnen verkopen. En, ook belangrijk, natuurlijk voor een zo goed mogelijke prijs. Profiteer van de adviezen van ervaringsdeskundigen en verkoop strak jouw woning op een snellere manier en voor een mooiere prijs dan je had verwacht. Succes met de verkoop!

Zorg ervoor dat je woning er pico bello uitziet!

Bij het bezichtigen van een of meer woningen willen potentiële kopers vooral veel moois zien. Ze vinden een woning die er netjes en goed verzorgd uitziet belangrijk Want wat is er vervelender dan een huis te kopen, die je na aankoop vervolgens van boven tot onder moet aanpakken? De vraag stellen is hem beantwoorden! Zorg er daarom voor dat je, voordat je jouw hui in de verkoop doet, deze visueel grondig opknapt. Dart kun je op diverse manieren doen. De muren en plafonds een vers likje verf geven, doet vaak al wonderen. Maar natuurlijk is er nog wel meer wat je kunt doen om je woning op te kalefateren. Schilder je kozijnen. Herstel loshangend behang en maak de badkamer volledig kalkvrij. Ook kleine defecten, zoals kapotte lampen, ontbrekende plintjes op de vloer en soortgelijke zaken kun je het beste herstellen voordat er gegadigden langskomen om je woning te bezichtigen.

Zorg bij een bezichtiging voor een ruim en open huis

Geïnteresseerden voor het kopen van jouw huis zijn bijna altijd op zoek naar een ruim en open woning met voldoende opbergruimte. Zorg er daarom voor dat je huis goed opgeruimd is, waardoor het ruimer oogt. Ruim het speelgoed van de kinderen op en, als je woonkamer volstaat met spullen, zorg er dan voor dat deze van tevoren wat leger gemaakt wordt. Een slimme zet is ook om voorraadkasten leeg te halen, zodat de kijkers kunnen zien hoeveel opbergruimte er in jouw woning aanwezig is.

Schakel een professionele fotograaf of cameraman in voor een reportage

Je te koop staande woning wil je natuurlijk op de meest gunstige manier presenteren aan een groter publiek. Dit kun je doen door een ervaren fotograaf foto’s en/of een 3D-film te laten maken van jouw huis. Deze foto’s en/of films kun je dan gebruiken om op de website van je makelaar aandacht te trekken voor je te koop staande woning. Of om je prachtige huis te presenteren op websites voor woningverkoop, zoals Funda.nl. Omdat fotografen en filmexperts weten hoe ze vastgoed slim en efficiënt in beeld kunnen brengen, verhoog je hiermee voor jezelf de kans op een snelle verkoop van je huis.

Bemiddeling van een makelaar levert vaak geld op

Wie snel zijn of haar huis wil verkopen, doet er verstandig zaan om dit te doen door een regionaal bekende en ervaren makelaar. Zij weten precies hoe het verkoopproces werkt en zetten daarom alles op alles om jouw woning voor een goede prijs te verkopen. Ze geven je vooraf tips om je woning aantrekkelijker te maken voor mogelijke kopers. En uiteindelijk zorgen ze ervoor dat je zelf een hoop tijd stress én geld bespaart. Je wordt namelijk als verkoper volledig ontzorgd. En daarbij kan een verkoopmakelaar je helpen om je woning voor en zo hoog mogelijke prijs te verkopen. Tel maar uit je winst!

Maak ook zelf reclame voor je te koop staande woning

Je kunt naast de inzet van een makelaarskantoor ook zelf het een en ander doen om je huis sneller te verkopen. Maak gebruik van je netwerk, zoals je vrienden en familie, om anderen te attenderen op je huis. Ook via sociale media als Facebook, Twitter en Telegram kun je eventuele kopers lokken en je woning sneller verkopen!

Woning verkopen met het grootste gemak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.