Zekerheid, rentabiliteit en de mogelijkheid van waardestijging zijn de belangrijkste factoren die investeringen in de onroerend-goedmarkt aantrekken. Wil de belegger echter maximaal profiteren van deze kwaliteiten, dan is het van essentieel belang te weten hoe hij een onderneming voor vastgoedbeheer moet kiezen die in staat is het best mogelijke advies te geven.

Bekijk in dit artikel enkele tips die je zullen helpen de ideale optie te kiezen naargelang jouw behoeften!

Vraag naar referenties van het beheerbedrijf

Elk bedrijf dat goede diensten verleent, heeft tevreden klanten die bereid zijn goed te praten over de ontvangen dienst. Anderzijds kan een slechte leverancier niet rekenen op de mening van zijn klanten.

Daarom is de eerste stap die je moet nemen het vragen aan de beheerder om ten minste drie referenties van tevreden klanten voor te leggen. Probeer met hen in gesprek te gaan en te achterhalen wat hun sterke en zwakke punten zijn, de punten die opvielen en de punten die verbeterd moeten worden. Op die manier maakt je een filter en slaagt je erin de beste aanbieders te selecteren.

Vastgoedbeheer in Amsterdam

Interview de makelaar

Het interviewen van kandidaten voor een vacature is een zeer gebruikelijke praktijk. Het moet ook worden toegepast wanneer we om een of andere dienst gaan vragen. In feite kan de provider worden gezien als een soort werknemer, die wij moeten kennen voordat wij hem in dienst nemen.

Daarom is het belangrijk dat je een goed gesprek hebt met de makelaar die het beheer van jouw eigendom op zich zal nemen. Met de faciliteiten die het internet biedt (en die door de beste beheerders worden gebruikt), kan dit gesprek heel gemakkelijk worden gevoerd, ook via de online dienstverleningskanalen.

Evalueer de dienstverlening van de professional

In dit gesprek moet je zowel rekening houden met de persoonlijke aspecten van de dienst – zoals de hartelijkheid, het goede culturele niveau en de sociabiliteit van de professional – als met de technische aspecten in verband met de marktkennis.

Je moet in gedachten houden dat een goede professional niet alleen degene is die kennis heeft van het segment waarin hij of zij werkt. Hij moet ook weten hoe hij met het publiek moet omgaan, om op een meer menselijke manier de beste service te kunnen verlenen.

Dit is een uiterst belangrijk punt, aangezien jouw beheermaatschappij je op de markt zal vertegenwoordigen. Dit betekent dat als er geen goede vakmensen zijn, deze vertegenwoordiging op een negatieve manier zal gebeuren en jouw belangen sterk kan schaden.

Ken de portefeuille van de onderneming
Het volume van de eigendommen die een beheerder verhuurt, is een goede referentie om het succes te meten dat hij op de markt heeft geboekt. Dit gebeurt omdat de goede bedrijven uiteindelijk natuurlijk een groter aantal eigenaars aantrekken dan de bedrijven die hun klanten geen goede service bieden.

Bovendien, hoe groter het volume van eigendommen dat het bedrijf beschikbaar heeft, hoe groter het aantal mensen dat geïnteresseerd is in het huren. Soms kunnen mensen die op zoek zijn naar een bepaald type woning meer dan één behoefte hebben, en als de vastgoedbeheerder een goed aanbod heeft om te presenteren, doen ze uiteindelijk meerdere deals.

Het is bijvoorbeeld mogelijk dat het hoofd van een bedrijf dat op zoek is naar een kantoorruimte, ook een appartement moet huren om in te wonen. Als de beheermaatschappij een gevarieerde portefeuille heeft, zal zij in beide behoeften kunnen voorzien. Met andere woorden, de ene zaak kan tot de andere leiden. En dat kan gunstig voor je zijn.

Evalueer de beschikbare technologie
De laatste jaren is de technologie een steeds grotere rol gaan spelen in het leven van de mensen, waardoor praktische zaken zijn ontstaan die in vroeger tijden niet bestonden. Veel van de dienstverlening die vroeger alleen persoonlijk mogelijk was, gebeurt nu gemakkelijk via het internet.

Dit betekent dat een goede onderneming voor vastgoedbeheer efficiënt gebruik maakt van de beschikbare technologie en je alle praktische mogelijkheden daarvan ter beschikking stelt.

Wat moet je overwegen om een vastgoedbeheerder goed te kiezen?