Bedrijfsfitness overal

Dat sporten goed is voor lichaam en geest hoeft vast niet meer gezegd te worden. Helaas is het voor veel mensen, omwille van een drukke agenda en tal van verplichtingen, niet evident om hier de nodige tijd en motivatie voor te vinden. Na een drukke dag nog de loopschoenen aantrekken of naar de sportschool gaan, is vaak geen optie meer. Onderzoek heeft nochtans aangetoond dat wie regelmatig sport meer energie heeft en zich algemeen fitter en beter in zijn vel voelt dan wie dit zelden of nooit doet. Ook op professioneel vlak zijn de voordelen duidelijk. Fitte medewerkers zijn productiever en kunnen beter hun focus op het werk houden. Redenen genoeg om het concept bedrijfsfitness in het leven te roepen en werknemers gratis te laten sporten binnen het bedrijf.

Wat is bedrijfsfitness?

Bedrijfsfitness is een relatief nieuwe manier om werknemers op de werklocatie de kans te geven om te sporten. Dit kan bijvoorbeeld door het inrichten van een fitnessruimte in een vrijstaand lokaal voorzien van het nodige sportmateriaal. De invulling van het concept kan per bedrijf verschillen afhankelijk van de werkzaamheden. Werknemers kunnen bijvoorbeeld tijdens hun pauze vrijwillig gebruik maken van de aangeboden faciliteiten, maar er kan ook gekozen worden voor het organiseren van sportsessies in groep onder begeleiding van een trainer.

Voordelen voor de werknemers

Voor werknemers biedt bedrijfsfitness een laagdrempelige manier om te starten met sporten. Ze hoeven zich na de werkuren niet meer naar de sportschool te verplaatsen, ze hoeven zelf geen investeringen te doen in een abonnement en ze kunnen met collega’s gezellig samen de sportieve grenzen verleggen. Naast deze voordelen mag natuurlijk ook het verbeteren van de gezondheid niet uit het oog verloren worden. Al snel zullen de deelnemers ondervinden dat hun conditie aanzienlijk verbetert en dat zij zich energieker voelen.

Voordelen voor de werkgever

Voor werkgevers zijn er uiteraard ook tal van voordelen verbonden aan het organiseren van bedrijfsfitness. Niet alleen zullen hun werknemers zich minder vaak ziek melden, ze zijn ook een flink stuk productiever wat de omzet per werknemer doet verhogen.
Minstens even belangrijk is het gegeven dat het organiseren van bedrijfsfitness ervoor zorgt dat er een betere connectie is tussen de werknemers onderling en dat hiermee een onderscheid kan gemaakt worden naar andere bedrijven toe om goed personeel aan te trekken en te behouden.

Werkgevers die ervoor kiezen hun werknemers op het bedrijf te laten sporten, kunnen rekenen op een fiscale tussenkomst in de gemaakte kosten. Dit maakt het financieel een minder zware investering.

Een plan op maat van ieder bedrijf

Hoe een bedrijf het concept bedrijfsfitness invult, kan heel uiteenlopend zijn. Bedrijven bijvoorbeeld die met verschillende ploegen werken, zullen meer hebben aan het openstellen van een fitnessruimte waar werknemers tijdens hun vrije momenten terecht kunnen. Bedrijven waar zo goed als alle werknemers op vaste tijdstippen werken bijvoorbeeld kunnen ook het organiseren van trainingen door erkende coaches overwegen. Op zich maakt de invulling ook niet zo heel veel uit, werknemers aan het sporten krijgen en hen laten werken aan hun conditie en gezondheid is steeds het hoofddoel.

Bedrijfsfitness staat voor veel bedrijven nog in de startblokken al zijn gunstige evoluties te merken in het aantal bedrijven dat mee instapt in het verhaal. Verschillende aanbieders helpen dan ook graag bedrijven met het uitwerken van het idee, het inrichten van de voorziene ruimte en het aanmoedigen van de werknemers. Zowel werkgevers als werknemers hebben er enkel bij te winnen en het is een leuke en gezonde manier van teambuilden en van het invullen van de pauzes. Een gezond bedrijf met gezonde medewerkers maakt in elk geval het verschil ten opzichte van de andere spelers in het veld.

Bedrijfsfitness voor iedereen op kantoor