Wil je je huidige woning verkopen? Tegenwoordig bestaan er heel wat manieren om dat goed te doen. Het is echter niet altijd gemakkelijk om zoveel mogelijk rendement uit de verkoop van je woning te halen.

De verkoop van een huis is immers een onderneming waar heel wat bij komt kijken. Gebruik je onderstaande tips, dan wordt het echter meteen een stuk gemakkelijker!

4 handige tips voor de verkoop van je huis

Een woning verkopen is een grote stap, maar het is er natuurlijk één die je uiteindelijk meer wooncomfort oplevert. Ten minste, als je ook een nieuwe woning koopt. De verkoop van je oude woning op de juiste manier doen is niet enkel belangrijk om stress te vermijden, maar ook om er op financieel vlak zoveel mogelijk uit te halen.

Hieronder enkele handige tips om dat te doen:

1. Doe een beroep op een makelaar

Een van de beste manieren om je woning snel verkocht te krijgen, is door hiervoor een beroep te doen op een professionele makelaar. De voordelen van deze aanpak gaan erg ver. Zo kan je zeker zijn dat je een marktconforme prijs hebt, wat de kans dat je huis verkocht raakt veel groter maakt.

Daarbij zorgt een makelaar ervoor dat je woning effectief zichtbaar is online en in magazines, waardoor je een groter bereik hebt. Ten slotte helpt een makelaar je met het afhandelen van alle vergunningen en andere administratie, die bij de verkoop van een woning onvermijdelijk zijn!

2. Renoveer je woning eerst

Het klinkt misschien vreemd om je woning nét voor verkoop te renoveren, maar deze manier van werken brengt wel degelijk enkele voordelen met zich mee. Als je huidige woning bijvoorbeeld erg oud en vervallen is, dan kan je heel wat aan de verkoopprijs toevoegen als je hier en daar wat verbouwingen doet of laat doen.

Doe je dit, dan stijgt de waarde van je woning meteen. Daarbij zullen potentiële kopers ook veel sneller geneigd zijn een bod te doen als ze zien dat een groot deel van het huis al up-to-date is. Je betaalt dan misschien wel wat voor de renovatie op zich, uiteindelijk zal je er veel meer voor terugkrijgen!

3. Wees slim met de verkoopprijs

Ten slotte is het aangeraden om goed onderzoek te doen naar de prijs die je voor je woning wilt vragen. Hoewel een makelaar je daar zeker bij kan helpen en altijd rekening houdt met de stand van de markt, kan het geen kwaad om ook zelf de handen uit de mouwen te steken en wat bij te leren over gangbare prijzen.

Ga op zoek naar andere woningen die binnen dezelfde categorie vallen en houd hierbij rekening met factoren als de oppervlakte, het bouwjaar, de ligging en meer. Op die manier heb je en waarheidsgetrouw beeld van de prijs die je kunt vragen voor je woning. En dat verhoogt natuurlijk de kans dat iemand effectief geïnteresseerd zal zijn!

4. De meerwaarde van goede foto’s

Als je wilt dat je woning zoveel mogelijk mensen aantrekt, dan is het essentieel dat je elke ruimte op de juiste manier voorstelt. En dat kan door te investeren in foto’s van goede kwaliteit. Ook hierbij zal een makelaar je doorgaans helpen, maar dat is niet altijd het geval.

Het is dus beter om wat meer te betalen voor een fotograaf die écht weet wat hij doet, dan een reeks half goede foto’s online te zetten die niet echt overtuigend zijn. Als je bij elke foto de sterke punten van elke ruimte in de verf zet, is de kans dat mensen een bezoek willen inplannen een stuk groter. En zo raakt je woning natuurlijk ook veel sneller verkocht!

Huis verkopen? Gebruik deze handige tips

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.